Диплома

Разговара мајка со својот син:
- Добро, синко мајчин, до кога мислиш така? Украде се што имаш во животот!
Синот:
- Што ти е тебе, мајко? Дипломата и возачката ги купив!

Повеќе од ВицотекаSedi ostareli Haso pred kućom i naleti komšija Mujica i sedne da malo popričaju. Mujica upita: • Bolan, Haso, oprosti... + повеќе

Мајк Тајсон влегува во рингот. Против него требало да се бори некој силен боксер, но во последен момент се откажал. За... + повеќе

Разговарале Перо и Блажо за алкохолот и Перо го прашува Блажо: - Еј Блажо, дали си слушнал дека во пивото се наоѓаат... + повеќе

Во една циганска фамилија мајката ги собира сите и им вика: - Ајде денес ќе менуваме гаќи! Сите радосни бидејќи и... + повеќе