Крштевка

На факултет за теологија идни попови полагаат испит.
Излегува еден од испит и колегата го прашува:
- Што полагаше?
- Крштевка…
- И што направи?
- Ништо, ме бутна.
- Што ти падна?
- Бебето.

Вицотека

 • Се буди Трпе од кома, а Трпана седи до него и целата е среќна:
  - Трпано се сеќаваш ли ти, кога ја изгубив работата, сите ми се смееја...

 • Судијата прашува:
  - Зошто ја убивте вашата жена?
  - Ја затекнав гола со еден маж.
  - Зарем не беше подобро да го убиете него...

 • Pita momak curu:
  -Jesi li za magiju ?
  Cura:
  -Kakvu magiju ?
  Momak:
  -Pa odemo do mene, kresnemo se i ti nestanes...

 • Што е избалансиран буџет?
  - Кога должиш онолку колку што си потрошил.