Пошта

Човек си работел низ дворот на својата куќа кога атрактивната сосетка, инаку русокоса, излегла од дома.
Отишла до поштенското сандаче, погледнала во него и налутено се вратила дома трескајќи ја вратата.
По две минути се случило истото.
Кога тоа се повторило и трет пат, човекот не можел да издржи и ја прашал изнервираната русокоса што е проблемот.
- Мојот глупав компјутер упорно ми тврди дека имам добиено пошта.

Вицотека

 • Зашто Македонци идев само у Грчку и у Охрид на одмор ?
  - Па ако идев подалеко ке им се одмрзне месо и ке се покварив патлиџани !

 • Море мажу, ми вети ќе се вратиш во 10, а сега е 1 по полноќ ?
  - Па како 1 кога е 10 мори жено ?!?!
  - Како да не, сега одчука 1!...

 • Разговараат слепец и инвалид:
  Cлепецот:
  Како иде?
  Инвалидот:
  Како што гледаш!

 • Дошла некоја госпоѓа пред Свети Петар и само што почнале со разговор се слуша страшен врисок.
  - Што е тоа? - праша она
  - Ма ништо...