Роден

И оди синчето кое е по компјутерите на мајката:
- Мамо, јас download-иран сум?
- Не сине, ти си роден!

Вицотека

 • Добра секретарка вели:
  - Добро утро директоре!
  Одлична секретарка вели:
  - Утро е директоре!

 • Една жена се жалела и му викала на мажот:
  Доста ми е веќе од се!
  Синоќа се врати вчера наутро!
  Ако и вечерва се вратиш утре...

 • Ќерката - Мамо, мамо, Џокица денес ми го покажа к*рот!!!
  Мајката - Леле, како не му е срам!
  Ќерката - Мама, мамо, знаеш како...

 • Oди инспекција во некоја фабрика и прашуваат:
  - Колку луѓе работат во оваа фабрика?
  - Кога е шефот тука работат 29.
  - А без...