Молба

Сакаш да се ожениш за мене?
Нема проблем, потполни молба.

Вицотека

 • Американецот вика: Јас сум мен. Каков мен? Бизнисмен.
  Англичанецот вика: Јас сум мен. Каков мен? Џентлмен.
  Мујо вика: Јас сум мен...

 • Трале:
  Трпано, каде е Трпе?
  Трпана:
  Умре, за време на војната го погодија со снајпер во кажипрстот!
  Трале:
  Е...

 • Си биле еден тенк и едно фичо.
  Тенкот го запрашал фичото: Добро како можеш да живееш со мотор во газот?
  Фичото на ова му...

 • Разговараат двајца пријатели:
  - Имаш ли Фејсбук?
  - Имам.
  - А мсн?
  - И тоа имам.
  - А Скајп имаш ли?
  - И...