Машина

Малиот Трпе дискутира со татко му:
- Тато, кои се попаметни, татковците или синовите?
- Татковците. - Убедено одговара Трпе.
- А кој ја измислил парната машина?
- Џемс Ват!
- Е де, а што не ја измислил татко му?

Вицотека

  • Иван сметал дека е паметен и ја замолил учителката да оди директно во средно, а оваа рекла дека треба да прво да го тестира директорот....

  • Како на Македонски ја викаат Шехерезад?
    - Благица.

  • Се враќа глушецот дома во дупката и ја затекнува жена си во кревет со лилјак:
    - ...Па добро ма!..., зар од толку глувци и стаорци ти...

  • - Американецот работи ако го платат добро, ако не, ништо.
    - Македонецот работи, ако го платат, добро, ако не, ништо.

НАЈДОБРАТА ХОСТИНГ УСЛУГА