Демократија

Учителката го прашува малиот Трпе што е демократија?
- Тоа ти е учителке кога двајца будали, имаат повеќе право отколку еден паметен!

Повеќе од ВицотекаЗвони лудак у лудницу: - Ало ке можете ли да ми кажете има ли некој у собу 29? - Чекај малко. Не нема! - Е фала богу... + повеќе

Запира полицаец плавуша: - Документите ве молам. Плавуша: - Немам. Полицаец: - Ќе морам да ве казнам. И почнува да ја... + повеќе

Шест причини зошто компјутерите мора да се од женски род : 1. Штом набавите еден, секогаш има друг, подобар веднаш „Зад... + повеќе

Дедо му на Трпе седи во дневната и си чита весник и доаѓа до делот за некролози, во тој момент влегува внук му Трпе: -... + повеќе