Уморен и преработен

ЗОШТО СЕ ЧУВСТВУВАМ УМОРЕН И ПРЕРАБОТЕН?
Порано мислев дека премалку спијам или дека работата е премногу стресна за мене.
Но, сега ја знам вистинската причина:
Уморен сум затоа што премногу работам!
Во државава живеат околу 2 милиона луѓе.
700.000 од нив се пензионери или невработени.
Тоа значи дека остануваат 1,3 милиони за работа.
Се школуваат околу 200.000 луѓе значи за работа остануваат 1,1 милиони.
Од нив, половината се вработени во некакви државни институции, остануваат околу 550.000 работоспособни.
20.000 од нив служат војска. Остануваат 530.000 за работа.
Од тој број одземи ги оние 327.386 лица кои решиле да бадијалџат.
Остануваат 202.614 лица за работа.
Во секое време, има околу 164.000 болни луѓе, остануваат 38.614.
Е сега, во затворите има 38.612 лица.
Тоа значи дека остануваат само двајца луѓе за работа.
ТИ и ЈАС.
А ТИ цело време седиш на твојот компјутер и читаш глупости!

Вицотека

 • Дошла некоја госпоѓа пред Свети Петар и само што почнале со разговор се слуша страшен врисок.
  - Што е тоа? - праша она
  - Ма ништо...

 • Баци се враќа во Шутка после долг престој во Франција и после добар секс Чае го прачува:
  Баци како се вика женската работа на Француски...

 • Доаѓа Трпе дома, мртов пијан. Трпана му врзува еден шамар и му вика:
  - Ќе пиеш уште, а?
  Трпе молчи. Трпана пак му врзува шамар:...

 • Чак Норис ја фрли коцката и доби седмица!