Математичар

Вистински математичар е оној, кој во 3 саат сабајле вади корен од непозната!!!

Вицотека

 • Жената го кара мажот.
  - Дај бе веќе престани да одиш по туѓи жени цел град збори...три деца имаме ниедно не е твое.

 • Зошто плавуша не сака да го дои своето бебе?
  - Затоа што многу ја боли кога го подгрева млекото!

 • Во затвор лежат двајца крадци. Едниот за кражба на часовник, а другиот за кражба на крава. Крадецот на кравата решил да се пошегува со...

 • Бугарин влегува на наша граница и цариников проба да му зборува на англиски и го праша:
  - Occupation...?
  А Бугаринов му одговара...