Битолски прекари

Распусто – оти е роден на 10 јуни
Лагата – оти има куси нозе
Резило – пошол да си купва патики по влечки и по чорапи
Свиокот – живеел на некоја кривина!
Неспремното – оти ко му се пуштала некоја (грда?) и` рекол „не сум спремен“.
Сантимо – за сантим немал два метра кутар тој 199цм….
Ајкула – оти ко ќе тргал марихуана ајкули му излегвале
ЌОШО – оти Ивица се вика
ЛАНОТО – Одпрво ЛАЈНО му викаја, па се лутел многу, па после нагалено почнаја ЛАНО да го викат!
Мутето – Оти мајка му и татко му глувонеми биле
ДРЏ – домашна расна џукела
Нитрото – оти црногорец е детето и “екстремно е брзо”
Индексо – прв во цела мала се запишал на факултет
ЏОГЕРО – висок, слаб со виткана коса
Купусо – оти се истрижал неубо и личел на зелка + љубел некоја дебелка – каца.
Ленче шц – сите машки шц праеле ко ќе поминела кркркр
Џоле – Салафета! оти женска му има фабрика за салфетки
Спидот – оти секое лето шљака со speedo влечки по Широк Сокак!
Кофчегот – интерен прекар за една висока, згодна и мрачна металка
Индексо 2 – единствен во друштво со факултет
Децималнио – не е баш „точен“, нормален
Ќор – Оти на сите му викаше „Кај си Саша“
Пеце Грдиот – оти имаше едно кремче и беше фаца и на сите им викаше:„Кај си бе, грд!“
ФЛОРЕ – оти љубовницата му се викаше Флорида
Казанова – оти ко казан бил во главата
Џони Walker – Австраљанецот шо го вртеше корзото по 20-30 пати денот (порано се криеше од сите со раката настрана), во последно време шеташе гушнат со сок од 1 1/2л. во пластично
Пожаро – оти мајка му и татко му отишле во пожарна на родителска
Струјата – оти го акна струја од појачало за бас пред да почни свирката……исто така познат како Мики-добиено по неговиот мачор………..исто така познат како Коцка-не се знај оти..
РАБРАТА – професор по биологија шо секоја реченица ја завршвал со рабра? (разбра?)
Поштенио – оти секој ден покрај поштата поминвал.
Коцката – Оти многу бил многу по коцкањето
Тротоаро – Оти едната нога му била покуса и му идела таман на тротоар да се качи.
Сатаро, Mачоро, Cаксo… – истото дете е ова! и на крајот од шо имал баеги прекари…РАНДОМО го завикаа!!
Педеро – едно чупе му се пуштало и ко прашала дали се знај со некој другар, овај му рекол – се знам ептен, кај е тој да го ебам, и ова си помисли стварно дека е педер.
Крефкото – оти нон стоп фаули барал фудбал ко ќе играле.
Бојата – оти бил гламна црн.
Школскио – роден на 1 септември
Беќаро – оти три пати се женел и се разведвал.
Финио- оти ошол на поседок кај брачедите во Финска
КаГеБе (КГБ) – оти ко ќе играл кантер сите го барале.
Маката – оти кога да го побарале другарите за излегвање викал неможам брат мака ми е.
Блинкеро – Оти трепкал нон стоп со очите.
Дубако – од шо бил дебел ко во дубак да бил клаен (дубак да имал голтнато)
Наиме – го прашале: „како да те викаме тебе на прекар? Цела маала има прекари.“ – одговорил: „Неќам прекар, сакам наиме да ме викате.“ и така НАИМЕ го завикале!
Рингла – на персоната можело комотно цело тенџере за ајвар да му стои на главата
Празнио – избегал од час и после му се вадел на професорката дека бил да ја прегледа глата и ко го прашала професорката шо му нашле овај му рекол НИШТО.
Тушнико – оти бил билдер
Кенгуро – Австралијанец кој живеј во Битола.
Пичкуро – за ова не би објаснувале.
Марката – оти носела само брендирана (марка) гардероба
Ќофтето – Оти ко ја прашале кај се стрижеше место кај Кебапо (прекар на фризер во Битола) рекла кај Ќофтето.
Кокошката – оти пилиња печел пред кафаната, и од шо го завикале кокошката ги тргнал пилињата.
Кртишо (lat. KRTISHO) – Ко играле Warcraft наместо KRISHO како што се потпишувал стално, му фатила и „Т“ -одма до „R“- (сега сите видете се в тастатура…)
Млекото – оти многу бел бил во фацата.
Ремено – бил многу слаб и двапати го вртел ремено.
Тоблеронето – оти фризурата му била како „Тоблероне“ чоколадата
Мозоко – оти на сите му делел ум.
Ајваро – оти ко мал си мачкал лепче ајвар и излегвал надвор
Акмако – оти ко се запознавала со Паљачо (пејачо на Чоканче) препрашала 3 пати како се вика и за да памти поубо Паљачо му рекол – абе како за палење, Упаљач ама без У – Паљач ме викат. Друго ден по корзо го видела и почнала да му вика Акмак (некако за палење Чакмак му дошло дека е).

Вицотека

 • Млад дечко му пратил во Хаг тегла со говна на политичарот со порака:
  Еве ти издаицо, најади се.
  По неколку дена стига тегла со...

 • Си стоеле двајца полицајци пред гинеколошка клиника и читале плакат на кој пишувало:
  Најзагрозени професии од сифилис се:
  1....

 • Инфарктот:
  - Каков и да е, од срце е.

 • Едино полошо нешто од мужа што не се враќа дома на време,
  е муж што се враќа дома пред време !

НАЈДОБРАТА ХОСТИНГ УСЛУГА