Клик

Мама и тато програмери го учат своето дете да зборува:
- Како вели маче?
- Мјау, мјау...
- Браво! А како вели куче?
- Ав, ав...
- Супер! А како вели глувче?
- Клик, клик...

Вицотека

 • Оди плавуша во банка:
  - Сакам да отворам заедничка сметка.
  - Со кого?
  - Не ми е битно со кого, најдете некој кој што има...

 • Плавуша оди во болница и прашува:
  - Се извинувам, вие сте Др. Јовче Трајковски?
  - Да, само без “в”
  - Значи, Јоче?!

 • Си оди дома Трендо, ја гледа мајка му на подот, и ја прашува:
  Мамо, што ти е?
  Умирам, сине - му вели таа.
  А овој, по навика...

 • Зошто мажите се како микробранова печка?
  Се загреваат за 15 секунди.