Пријателство

Пријателство меѓу жените:
Една ноќ жената не се вратила дома и мажот ја прашува каде спиела, а таа одговорила дека спиела кај една своја пријателка.
Мажот телефонирал на 10 нејзини најдобри пријателки но ниту една тоа не го потврдила...
Пријателство меѓу мажите:
Една ноќ мажот не дошол дома и жената го прашува каде спиел, а тој одговорил дека спиел кај еден свој пријател.
Жената телефонирала на 10 негови најдобри пријатели, 8 од нив потврдиле дека спиел кај нив, а двајца дека сеуште е таму.

Вицотека

 • Две Циганки седат и си прават муабет, и Чае и вели на Ајше:
  Леле, ене го Баци иде со цвеќе, сега ќе ми бара дунда!
  Оти мори, вие...

 • Хасо: Мујо ај да ми помогнеш да ги исечам дрвјата!
  Мујо: Не можам имам полова болест!
  Хасо: Е што ти е бе?
  Мујо: Ме боли к*...

 • Зошто полицајците и полициските кучиња ги полагаат заедно тестовите?
  - За да не препишуваат полицајците.

 • Си седат двајца пензионери во парк на клупа и едниот му вика на другиот:
  - Зеде леб за гулабите?
  - Не бе јас без леб ги јадам.