Tурски речник

Педер - Шупак Мераклија
Птиците умираат пеејќи - Биљбиљ пупунец, цр цр цр
Ананас- Машала Шишарка
Тенк - Беља багер
Флипер - Апаш машина
Брзата птица итрица - Турбо биљбиљ ептен курназ
Радио - Ѓурулти кутија
Систем - Ептен ѓурулти кутија
Телефон - Абер гајтан
Мобилен - Абер гајтан јок
Лична карта - Сурат тапија
OK и CANCEL - Тамам и Пишман
Кондом - Лезет ластик
Пасош - Џенем сурат тапија
Телевизор = Ѓурулти кутија со ЏАМ
Бетмен - Шиш миш ефенди
Киндер јајце - Чоџук Ташак
Гробишта - Раат бавча
Зоолошка - Ајван бавча
Бумбар - Турбо дизел брм брм
Хамбургер - Чофте БУРГЕР
Кока Кола во лименка - Бардак тенеќе катран боза
Сателитска антена - Машала леген
Полицаец - Ефенди пендрек
Полицаец со токивоки - Ефенди пендрек со тужибаба
Кошаркарски судија - Баскет кадија
Кошаркарско игралиште - Баскет авлија
Сауна - С'клет шпајз
Брза помош - Турбо еким
Златно славејче - Алтан биљбиљ
Робин - Шишмиш ефенди чирак
Итар Пејо - Чобан ептен курназ
На турски Бред Пит? - Екмек Тава = (Bread Pit)
Лион Кинг - Арслан ефенди
Пинокио- Ќутук чоџук
Коприва - Катиљ трева
Жмигавец - Ишарет ламбе
Робот - Тенеќе инсан
Детиште багабонт - Абдал чоџук катиљ беља
Cyber sex - Џенем ташак
Струја = ФатишЛи - бутур
Компјутер - Тенеќе кутија машала дигитрон
Хакер - Тенеќе кутија машала дигитрон мајстор ефенди

Вицотека

 • Оди Трпе низ улица, а Трале на гранка.
  Го прашува Трпе:
  Што правиш на гранка? Мајмуните одамна се слезени од гранка...
  ...

 • - Ало, Министерство за финансии?
  - Грешка сте, тука е Министерство за развој!
  - Ништо, да не ми биде за џабе трошењето кредитов,...

 • Трпе му вика на Цветко:
  - Ми ги украдоа сите кредитни картички!
  - Аман бе? Пријави ли во полиција?
  - Не, а не ни планирам....

 • Трпе иде на клиниката и ја прашува медицинска сестра: Се извинувам, каде се даваат инекции во....