Информатичар

Информатичар доживеал бродолом и се нашол на пуст остров.
Шест месеци никој не поминал. И тогаш едно сабајле отвора очи и гледа раскошна плавуша со големи цицки како стои пред него.
- Ајде пакувај се одиме кај мене од другата страна на островот.
Кога таму што да види. Голема куќа, фрижидер, телевизор, базен...
- Ај оди избањај се и дојди.
Се бањал овој цел саат, излегува среќен, а плавушава го пречекува и го откопчува бекинито:
- А сега ќе добиеш нешто што не си го правел 6 месеци...
- Ај не зезај, имаш и интернет!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаТрале го прашува Трпе: • Не заборави дека ми должиш пари нели? • Не, никако, ќе се сеќавам до крајот на мојот живот!

Кажуе циго на доктора: - Докторе ја имам едно дрвено, а друго ми е метално јајце! - Па имаш ли ти циго деца? - Имам...... + повеќе

Сите оние што го подржуваат абортусот да ги подсетиме дека се веќе родени. ~ Ronald Regan

Како полицаец намалува гужва на кружен тек? -Заминува на пауза.