Струја

На Трпе му дошла сметка за струја, па бесно ѝ се развикал на жената:
- Да, огромна сметка, така е кога ја позајмуваш пеглата на цело село!

Вицотека

 • Oди инспекција во некоја фабрика и прашуваат:
  - Колку луѓе работат во оваа фабрика?
  - Кога е шефот тука работат 29.
  - А без...

 • Uspaničena Fata zove Hitnu:
  • Brzo dođite, Mujo greškom popio benzin umesto rakije i evo trči po avliji k'o ludak već pola sata!
  ...

 • Мамо, мамо зошто ми ги извадивте бубрезите?!
  - Па срце мамино, баба зема голема пензија, не смееме да ја загубиме!

 • Popeo se Perica na drvo i hoće da izvrši samoubistvo.Primijetili to njegovi roditelji i počeli da ga nagovaraju da siđe:
  -Hajde, Perice...