Краво

Трпана оди на ветеринар, но докторот и вели:
- Госпоѓо, грешка сте, јас сум ветеринар, лекувам животни, Вие треба да одите во државна болница.
Трпана:
- Сум погрешила!? Кога се будам наутро изгледам како раскубана кокошка, на пат до работа висам како мајмун по автобусите, во фирмата работам како магаре, мажот навечер ми вели, Дојди маче а наутро станувај краво, и вие велите дека јас сум погрешила?

Вицотека

 • Се враќа мажот дома со букет цвеќе и жената му вели:
  - И што, сега, треба да ги раширам нозете?
  - Зошто, - вели мажот - зарем...

 • Трпе си ја однел ќеркичката на работа. И кога се вратиле таа го прашува:
  - Тато, зошто твојата секретарка ја викаш кукла?
  Трпе...

 • Во брзата помош докторот и диктира на сестрата:
  - Сестро, за овој пациент запиши дијагноза „повреда на черепот“.
  - А потрес на...

 • Кромид плата: ја гледаш, и почнуваш да плачеш.
  Кучка плата: не ти помага во ништо, од нејзе само страдаш, a не можеш да живееш без неа...