Сопругот

Се јавува мажот кај докторов и му вика:
- Докторе помагајте жена ми се пораѓа има големи болки!!!
Докторот:
- Ова е нејзиното прво дете?
- Не, сопругот е на телефон!!!

Вицотека

 • Влегува Трпе дома и ја прашува Трпана:
  - Жено да добијам на лото што би направила?
  - Ќе ти земам пола и ќе те оставам!
  -...

 • Прашуе га учителка малога Перица:
  - Имаш седам јабуке и ја те замолу да ми дадеш две. Колку ќе ти останев?
  - Седам.

 • Влегува плавуша во продавница за компјутери и вели:
  - Треба ми генијален глушец шофер за микромеки прозорци.
  Продавачот стои...

 • Sedi Piroćanac u vozu, raširio na krilu maramicu sa čvarcima, a preko puta njega devojka u mini suknji.
  Piroćanac: - Devojče, ne me se...