Пет деца

Разговараат две комшивки:
- Како тоа ти имаш пет деца и шестото ти е на пат, а јас мака мачам и не можам ни едно да имам а со мажот ми одиме секој ден на доктор и ништо.
- А да пробаш на доктор да отидеш сама!

Вицотека

 • Си биле двајца комшии и во петок не мрселе. Во саботата ги фатил запек и двајцата се сретнале во клозетите кои биле еден до друг. И сега се...

 • U zoloskom vrtu mecka urlice, trazi muzjaka da se pari.
  Uprava, posto nema muzjaka, doseti se da ponudi Muji da "sredi"
  ...

 • Таткото го прашува малиот Трпе:
  - Ова ли е твоето школо?
  - Да, тато.
  - Ееее, и јас одев во истото школо пред 20 години....

 • Sedi ostareli Haso pred kućom i naleti komšija Mujica i sedne da malo popričaju.
  Mujica upita:
  • Bolan, Haso, oprosti što pitam,...