Бел

Црнче се бојадисало бело.
Оди кај мајка си и вели:
- Мамо, мамо, види ме!
Мајка му му удрила здрав ќотек и го избркала.
Оди кај татко си и тој го истепал.
Последен експеримент, оди кај поголемиот брат. Но и тој кога го видел го истепал уште поубаво.
Излегло детето на улица и вели:
- Пет минути сум бел, а веќе ги мразам црнциве.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаПедер - Шупак Мераклија Птиците умираат пеејќи - Биљбиљ пупунец, цр цр цр Ананас- Машала Шишарка Тенк - Беља багер... + повеќе

Блажо: - Слушај Маро, ај да ти кажам една гатанка, ако ја погодиш ќе водиме љубов, а ако не погодиш ќе спиеме. Мара: -... + повеќе

Жена гледа турска серија на една телевизија. Едно време му се обраќа на сопругот: - Види бе, види, колку ја сака Саваш... + повеќе

Полицаец запира струмичанец: - Возевте пребрзо, документи молам. - Еее, далдисал с’м, не с’м забакарил. Полицаецот: -... + повеќе