Архитекта

Доаѓа Јапонец во посета во Македонија и одат во обиколка на градот.
Го гледаат Александар Македонски и!!!
Македонецот:
Ова го изградивме за 2 години.
Јапонец:
Ах па ние ова би го изградиле за 1 година.
Го поосетуваат музејот на ВМРО,
Македонецот:
Ова го изградивме за 1 година.
Јапонец:
Ах па ние ова би го изградиле за 6 месеци.
Одат така Македонче се нервира, И Јапонецот ја гледа Триумфалната Капија и го прашува за колку време сме ја изградиле.
Одговор Македонецот:
Појма немам, сабајлево не беше тука!!!

Вицотека: 

Вицотека

  • Мујо и Хасо фаќаат риби:
    - Мујо, кога би фатил златна рипка која може да ти исполни една желба, што би посакал?...
  • Жената му вели на својот пијан маж:
    - Твојата валкана гардероба веќе не ја носам на перење, туку на дестилација!

  • Што вели кондом во суд?
    - Не сум јас крив, ме навлекоа!!!

  • Оставил некој човек точак пред влада доаѓа цајкан и го прашува дали знае што е оваа зграда. Чоеков му вика дека не знае. Цајканов му кажува...