Вљора

Oј Вљора!
Ти си моја љубаф фтора.
На тебе мисљим у Арачиново
со трактор нивата кога го орам.
За тебе и брача со каљаш че ги борам
че го умрем за тебе љубаф моја,
за тебе че учим даљи треба кој иљи која,
со бензин че те паљим
ако нечеш да ти гаљим.
Можда сум од пљанина горе
аљи ти сакам тебе море!

Вицотека

 • Што ќе се добиеш ако се вкрстиш октопод и прилепчанец?
  - Појма немам, ама тутун ќе нижи ко лудо.

 • - Ја познавате ли мојата свекрва?
  - Да, задоволство ми беше да ја запознаам.
  - Ох, тогаш тоа не е мојата свекрва.

 • Жените во 1970: Сакај ме, но не ме допирај!
  Жените во 1980: Допирај ме, но не ме бакнувај!
  Жените во 1990: Бакнувај ме, но не...

 • Pita učiteljica djecu na satu:
  - Što je to bijelo i ima dvije noge?
  Marica odgovori isti tren: - Kokoš, učiteljice!
  - Točno...