Мајмун

Како кој оди на одмор?
- Лавот сам.
- Тигарот со љубовница.
- А Мајмунот со жена.

Вицотека

 • Како да бидеш најсигурен дека некоја девојка ќе ти се јави?
  Кога ќе и го пишеш телефонот на ливче, дај и ја и кредитната картичка и...

 • Охрид е еден од најубавите градови на Балканот, овде и природата и воздухот се толку чисти што дури со години никој не умрел - им раскажува...

 • На интервју за работа:
  - Колкава плата очекувате?
  - Паа, околу 1,000 евра.
  - Ќе ви дадеме 3,000 евра плата, секретарка,...

 • Кога некој ќе ти фрли камен,
  врати му со цвеќе,
  но не ја заборавај саксијата.