Злато

Во 3 часот наутро, некој ѕвони на врата кај Трпе и Трпана. Трпе станува и оди да отвори да види која будала ѕвони во ниедно време:
- Еј, кој сте вие?
- Лопови.
- А, што сакате?
- Сакаме да имате злато!
- А, колку ви треба? Многу?
- 100 кила!
- А, може ли 105?
- Па зошто да не, дајте 105!
- Трпана, злато мое, станувај, дојдоа по тебе.

Вицотека

 • Си биле еден тенк и едно фичо.
  Тенкот го запрашал фичото: Добро како можеш да живееш со мотор во газот?
  Фичото на ова му...

 • - Абе, можеш да имаш секс?
  - Да чукнам во дрво, можам.
  - Абе и јас можам да чукнам во дрво, ама дали можеш да имаш секс?

 • Македонска тепачка:
  - Што е бе?
  - Што сакаш бе?
  - Ела бе ваму качи се!
  - Ела бе ти симни се!
  - Леле ако ти се...

 • Одат Трпе и Трале на бензинска пумпа у Германија.
  Дизел? Бензин? ги прашува работникот.
  Васер (вода) - вели Трпе
  Работникот...