Поклон

Зошто на влезната врата од влашка куќа има две окца за гледање?
- Горе да види кој доаѓа, долу да види што носи.

Вицотека: 

Вицотека

  • После разводот и се вратив на жена ми.
    Нас дури ни разводот не ни успеа.

  • Чак Норис кога рекол дека ќе ги тепа сите по азбучен ред,
    од тогаш Албанците почнале да се викаат Шиптари!!!

  • Тој ти е место куде кд улегнеш не познаваш никога, а искочиш сс два кума.

  • К’д доваѓаш дома у сред ноќ, миришеш на женски парфем и имаш кармин на кошуљу. Удараш гу жену ти по дупе и викашву:
    - Ајде срце, ти си...