Глупав

Го прашуваат Трпе што сака да биде повеќе, глупав или убав.
- Глупав, фала богу - вели Трпе.
- Зошто? - го прашуваат.
- Убавината е минлива.

Вицотека

 • Малото зајче го прашува таткото:
  - Тато, тато што е ова?
  - Тоа е сине мазга.
  - А што е тоа мазга, тато?
  - Татко му е...

 • Жена оди во аптека и прашува:
  - Што е подобро за мојот сопруг, лексилиум или диазепам?
  Аптекарката прашува:
  - А која е...

 • Што велат новороденчиња во БиХ кои се родени со царски рез:
  - Ни матичен број ни пи*ка материна!

 • - Браво сине, ајде уште еден чекор, ајде уште еден и уште еден БРАВООООО
  - Женооо, донеси ја камерата!
  - Синот ни се врати од...