Автопат

Како Црногорци градат автопат?
- Ќе направат 10 километри и ќе стават знак "итн."

Вицотека

 • К’д ќе дојдеш дома у сред ноќ, жена ти у кревет, али још не спие. Зимаш столче и седнуеш пред њојан кревет, а на њојно прашање:
  - Што...

 • Една баба влегува во аптека и ѝ вели на аптекарката:
  - Ќерко, дај ми таблети против главоболка!
  - Еве, од овие белите со сината...

 • Влегува човек во полициска станица и на сет глас вели:
  Вие полицајците сте најглупавите луѓе на светот. На тоа се собираат сите...

 • Јас би бил најсреќен кога сите би пешачеле по 10км дневно.
  Што сте вие, лекар? -Не јас сум чевлар.