Две ствари

Началник у полициску станицу на цајкани им напишаја на таблу:
- Од вас тражу само едно, а тој су две ствари:
- Работа, ред и дисциплина.

Вицотека

 • - Мамо, мамо ме силуваше Црногорец!
  - Е од кај знаеш дека беше Црногорец?
  - Па се морав да правам сама.

 • Зошто калкулаторот е најдобар човеков пријател?
  Затоа што секогаш можеш да рачунач на него!

 • Кромид плата: ја гледаш, и почнуваш да плачеш.
  Кучка плата: не ти помага во ништо, од нејзе само страдаш, a не можеш да живееш без неа...

 • Шампионат во мастурбација.
  Учесници Француз, Италијанец и Македонец.
  Прв мастурбира Французинот. Работи, работи Французот и по...