Седам

Прашуе га учителка малога Перица:
- Имаш седам јабуке и ја те замолу да ми дадеш две. Колку ќе ти останев?
- Седам.

Повеќе од ВицотекаАло насмевни се

- Зошто плавуши мразат да одат во Ве-Це ? - Треба сами да се соблечат !

- Ало, добар ден, дали е тоа полиција? - Да, повелете господине. - Сакам да пријавам парк во Центар...

Разговараат две болви. Првата прашува: - Како си помина вчера? Втората: - Па, бев на опера. Бев во мустаќите на... + повеќе