Замолување

Се замолува невестата потивко да ја срка супата, му смета на озвучувањето.

Вицотека

 • Трпе ја прашува Трпана:
  - Ти си одела со некого пред мене?
  - Не бе Трпе, сите имаа коли!

 • Дете ја прашува мајката:
  - Мамо како настанале луѓето?
  - Од мајмуни сине!
  После тоа детето оди кај татко си:
  - Тато...

 • Едно утро една жена се јавува кај другарка и:
  - Ало, добро утро! Стана?
  - Станав.
  - Стана?
  - Станав бе.
  - Ало...

 • Тој: Јес!!! Конечно дочекав!
  Таа: Сакаш да си одам?
  Тој: Не! Не ни помислив на тоа!
  Таа: Дали ме сакаш?
  Тој: Секако....