Петел

Доаѓа млад ветеринар во едно село. Го сместуваат кај една вдовица. Пред да си легне и вели на домаќинката:
- Спијте мирно, Госпоѓо, јас сум џентлмен.
Утрото, по појадокот, гледа тој во дворот:
- Имате само 5 кокошки, а 2 петла?!
- Па, овој помалиов ги е*е сите кокошки, а го гледаш оној постариот - вториов е тој џентлмен како и ти.

Вицотека

 • Каков ке биде црнец ако го фрлиш во црвено море?
  - Воден!

  Каков ке биде ако го фрлиш пак?
  - Изнервиран

 • - Hi, Where are you from?
  - Hi, I'm from Macedonia.
  - And you?
  - I'm from Germany.
  - Не сери бе?!
  - Жими мајка...

 • Го прашува наставничката малиот трпе:
  - Ајде сега трпе кажи ни што е разликата помегу мажот и жената?
  Малиот трпе:
  - Кога...

 • Зборив две плавуше. Прва вика:
  - Доктор ми кажа наредну недељу да живу само на јабуке.
  Овај друга:
  - А што ако паднеш?