Леб

Баци влегува во пекара и прашува:
- Имате ли леб од пред 3 дена?
- Имаме.
- А зошто не го фрлите?

Вицотека

 • Мажот:
  - Те обожавам.
  Жената:
  - Ова го кажуваш ти или пивото ?
  Мажот:
  - Јас му го кажувам...
 • Тргнал Трпе со камион на пат преку граница, а со себе зел еден слон.
  Во двете уши му ставил по една кришка леб.
  Стигнал на царина...

 • Влегол еден крадец во дворот на една вдовица и се качил на дрвото да краде јаболка.
  Таа го видела и извикала:
  – Крадец! Крадец!...

 • Шета еден министер со сопругата. Поминуваат покрај еден чистач и таа го поздравува.
  - Кој е овој? прашува министерот.
  - Соученик...