Ќотек

Коле му се обраќа на другар му Спасе:
- Не ми текнало да те прашам, како ги воспитуваш децата - со ќотек или со убави зборови?
- Па, се разбира, со убави зборови.
- А ќотек?
- Го применувам понекогаш, ама исклучиво во самоодбрана.

Вицотека

 • Што прави Чак Норис на дрво?
  - Гледа Кога лисјата паѓаат во живо.

 • На некој стар свештеник му здодеало да му се исповедаат за прељуба, па им рекол на своите верници:
  - Отсега кога ќе извршите прељуба ќе...

 • Prišao sam joj i odlučno rekao:
  • Lutko, ja sam rešen da sa tobom večno plešem!
  A onda sam čuo glas iza sebe:
  • Gospodine,...

 • Се шетаат татко и син во парк. Синот почнува да плаче, а таткото вели:
  - Смири се, Перо, смири се.
  Една госпоѓа на разминување...