Мозок

Учителката го прашува Џокица:
- Ако на улица најдеш пари и мозок, што ќе земеш?
Џокица:
- Парите.
Учителка:
- Јас ќе го земам мозокот.
Џокица:
- Па добро, секој го зема она што му фали.

Вицотека

 • Полицаец застанува пијан маж и го прашува:
  – Каде сте тргнале толку доцна навечер?
  – На предавање.
  – Е како да не. Кој држи...

 • Се сретнале зебра и магаре. Зебрата го прашува магарето:
  - Што животно си ти?
  А магарето:
  - Соблечи ги пижамите, па ќе ти...

 • Мали Џокица одел на училиште, но починал дедо му и Џокица го нема да се јави во училиштето. По неколку дена оди на училиште и учителката го...

 • Влегува човек во кафич и му вели на шанкерот:
  - Дај ми две дупли вотки.
  - Ти изгледа си имал многу тежок ден, а?
  - Абе...