Зет

Му вика бабата на домазетот:
- Зете расипано е казанчето, поправи го.
- Што ми е гајле, не е мое.
Наредниот ден:
- Зете расипана е кадата, среди ја.
- Што ми е гајле, не е моја.
Се изнервирала бабата, му ја препишала целата куќа на зетот и следниот ден му вели:
- Зете, поправи го казанчето не чини.
- Што ти е гајле, не е твое.

Вицотека

 • Влегува калуѓерка кај игуменката и и вика:
  - Замисли мајко, одев низ шумата и наиде еден гад и ме силуваше. Што да правам?
  - Не...

 • Дислексичар оди да опљачка банка и вика :
  - Ваздух во раце,пљачка ви матер, ова е Пи*ка!

 • - Драги, каде си?
  - На лов.
  - А кој дише толку тешко?
  - Една мечка.
  - А зошто стенка?
  - Затоа што ја ранив....

 • Трпе се пријавил во квизот "Момент на вистината". Го приклучиле за детекторот за лаги, му ги објасниле правилата и на...