Честење

Оди пијаница по главна улица, и застанува да моча. Полицаец го гледа и му вели:
- Срам да ви е! Казна 50 евра!
Пијаницата се пребркува по џебови и конечно наоѓа 100 евра.
Полицаецот:
- Немам 50 евра кусур да ти вратам.
Пијаницата:
- Нема гајле батка, мочај и ти, јас честам!

Вицотека

 • На интервју за полицајци, комисијата прашува еден од кандидатите:
  - Колку се два и два?
  - Дваесет и два.
  - Молам?! Колку се...

 • Жената го прашува на мажот:
  - Мили што би направил кога би паднала во река?
  - Па би потрчал во селото по помош! Но селото е...

 • Играат карти во парк кучето и газдата, проаѓа некој тип и:
  - Леле што ти е паметно кучево.
  - А па не е баш,...
 • Девојката:
  - Каде е мојот роденденски подарок?
  Дечкото:
  - Го гледаш црвеното ферари пред зградата?
  Девојката:...