Замок

Брачен пар сака да купи замок. При разгледување на еден го прашуваат сопственикот:
- Да нема случајно духови?
- Немајте гајле, јас овде живеам веќе 600 години и не сум видел ниеден.

Вицотека

 • За домашно, децата требале да напишат некој состав.
  Другиот ден, учителката го станува Трпе да прочита што напишал.
  -Напишав...

 • На една приватна радиостаница водителката вели:
  - А сега на ред се вашите желби...
  Се јавува едно машко и прашува:
  - Ало,...

 • - Опиши го твојот сексуален живот во три збора.
  - Што да опишам?

 • Ѕвони телефонот.
  На телефон се јавува таткото на три ќерки.
  - Здраво!
  - Ти ли си рипче мое?
  - Не, овде е сопственикот...