Тајната на логиката

Гледа пајкан некој студент со ептен дебела книга во рацете. Му приоѓа на студентот и му почнуе муабет:
Пандур: Што ќе ти бе таа книга? Атентати да не извршуеш со неа?
Мислиш дека си паметен а…
Студент: Абе цајко, знаеш ли што е оваа книга бе човече? Појма немаш. Ова е ТАЈНАТА НА ЛОГИКАТА.
Пандур: Ауууу е ај објасни ми ја таа твоја логика.
Студент: Ајде. Имаш ли дома аквариум?
Пандур: Имам.
Студент: Логички е во него да имаш вода.
Пандур: Да.
Студент: Ако има вода, логички е дека во него мора да има и риби.
Пандур: Да де.
Студент: Ако имаш риби, логички е дека сакаш домашни миленици.
Пандур: Да бе да…
Студент: А пошто сопругите сакат миленици, ти сакаш жени, и логички е дека не си педер!
Пандур: Еј да бе…
Го гледа пандурот студентот и решава да му ја купи книгата. Оди в станица, се живо и диво му се смее. Од најлош затвореник, до министерот за одбрана.
Пандур: Што се смеете бе празноглавци!? Знаете ли што е ова? Немате појма!!!
Ова е ТАЈНАТА НА ЛОГИКАТА!
Началник: Каква бе логика!? Ај објасни ни ја таа твоја логика!
Пандур: Имаш ли бе ти дома риби!?
Началник: Немам.
Пандур: Епа логички е дека си педер.

Вицотека

 • Фата и Мујо одат во банка да извадат пари. Додека тие биле во банката се случил грабеж. Криминалецот ги подредил сите и ги прашувал дали го...

 • Го прашува учителката Јован:
  - Кажи ми јоване, една случајност.
  Јован:
  - Моите мама и тато се венчаа во ист ден.

 • Јас и викам:
  - Те Сакам.
  Таа ми вика:
  - Не со зборови, покажи со дела!
  - Одма знаев дека е вмровка!

 • Газда на компанија им говори на своите вработени:
  - Постојано плачете и се жалите, ама факт е дека оваа година платите ви се повисоки...