Будилник

Пратеник се враќа дома попладне со видно доцнење.
Жената со нетрпение го чека на врата:
- Па каде си досега?!
- Извини, не го слушнав будилникот!

Вицотека

 • Седат Трпе и Цветко запиени во кафана, Цветко прашува:
  - Трпе, дали знаеш дека американците го измислиле телескопот за да гледаат во...

 • Е да знаете што е криза???
  Кога влeгуваш во кинеска продавница и викаш:
  Ништо, ништо, само гледам!?!

 • Три фази на пијанство:
  1. |
  2. /
  3. __

 • Малиот Трпе го прашува татко му:
  - Тато, знаеш што е папучар?
  - Не!
  Па, изгаси ја правосмукалката да ти кажам!