Ноџина

Влегува постара жена во месара во Охрид и му вика на продавачот:
- Ноџина имате? Продавачот: Е не на ку*ов стојме!

Вицотека

 • Синот:
  - Тато, како изгледа вагината?
  Таткото, збунет:
  - Пред или после секс?
  Синот:
  - Пред секс.
  Таткото...

 • Разговараат двајца другари:
  - Што мислиш, има ли живот надвор од Македонија?
  - Не знам! Сè уште никој не се вратил да каже.

 • Рамче постојано ја викал жена му крава, таа се налутила, го тужи и ја добива парницата, судијата му забранува на Рамче да ја вика така жена...

 • Си бил некој Скопјанец во Охрид и оди до трафика и го прашува продавачот:
  - Имате Марлборо?
  Продавачот:
  - Да имаме.
  ...