Црнче

Родила Спасејца мало црнче, а Спасе ја прашува како е тоа можно.
- Ти текнува ли, Спасе мој, кога оној пат бев на сафари?
- Е, по мене почна да трча еден црнец, па од тоа нешето дете поцрнело.
- Бога ми, мене ми се чини дека тој те стигнал.

Повеќе од ВицотекаСе качува баба во автобус и му вика на возачот: - Синко, кога ќе стасаме во Велес да ми кажиш те молам. - Добро. Се... + повеќе

Кој работи тој и греши, рече петелот и се симна од патката.

Наставничката го прашува Трпе: - Што знаеш за Шекспир? - Истото што и он го знае за мене.

Зошто фиќото не може да тргне на зелено? - Се залепило на мастика!!