Просење

Спасе и Коле се во Германија и секој ден одат да просат. Спасе дома носи полна торба банкноти од 10 евра, вози Мерцедес и живее во убава била, а Коле одвај собира 2 до 3 евра на ден.
Коле:
- Добро, Спасе, што е ова? Просам исто како ти, но како тоа ти дневно носиш дома полна торба „десетки“?
- Погледни го својот натпис, што пишува на него?
- Без работа сум, морам да издржувам жена и 6 деца!
- Ете зошто не ти оди просењето.
- Не разбирам! А што пишува на твојот натпис?
- Ми недостасуваат само уште 10 евра за да се вратам во својата земја!

Вицотека

 • Шефот изнервиран дека неговите полицајци се глупави им вика:
  - Сакам утре сите да ми кажете што е тоа логика!
  И иде еден цајкан...

 • Човек бил пред умирање. На постелата, сакајќи мирно да оди на оној свет, ја прашува жена си:
  - Жено, дали ти некогаш си спиела со некој...

 • Кога Чак Норис ќе погреши тоа е грешка на грешката.

 • Невеста пред прва брачна ноќ, уплашена дека мажот ќе ја остави зошто не е невина отишла кај својата баба да се посоветува.
  Бабата и...