Тоа го знам

Гатачката на карти и вели на жената:
- Вашиот маж наскоро ќе умре.
- Тоа го знам, види дали ќе има истрага?

Вицотека: 

Вицотека

 • Се возеле Груевски и Заев во авион и одеднаш на Груевски му текнало:
  Груевски:
  - Да фрлам 100 евра ќе усреќам 1 македонец?
  ...

 • Седат двајца во кафана на 11 спрат пијани тапа и едниот:
  - Ајде да скокаме од зградава кој се врати жив части...
 • Пијан битолчанец се враќа дома и жената го чека:
  - Знајш колку е сато?
  - Дванајсе без пет.
  - Седум сабајле е, матуф!...

 • Џорџ, старец од Ванкувер, Канада се спремал за во кревет кога жена му му рекла да го изгасне светлото во дневната.
  Џорџ ја отворил...