Преведувач

Влегуваат кај Министерот тројца најавени од странска делегација и он и порачува на секретарката:
- Мила, направи 3 кафиња за овие педерчињава што влегоа кај мене во канцеларија.
Еден од тројцата:
- Извинете кажете и за двете педерчиња, јас сум преведувачот.

Вицотека

 • Двајца Загорци пијат гемишт и ловат риба.
  Штеф:
  Мислим, да се бум развел од своје жене, веч 2 месеца није проговорила з`мном....

 • Оди Трпе да полага за командант и комисијата му вели:
  - Аман бе Трпе пак ли ќе полагаш минатиот пат не знаеше да одговориш колку се 2+2...

 • Културна мува прашува друга мува:
  - Извинете, дали оваа столица e слободна?

 • Судијата:
  Обвинет сте, затоа што сте го фрлиле комшијата низ прозор!
  Обвинетиот:
  Не сум фрлил јас судија никаков комшија,...