Соба

Од соба со 20 компјутери треба да се украдат сите компјутери за 5 мин.
Натпреварувачи сe петмина крадци од САД, петмина крадци од Италија и 5 Цигани од Македонија.
Прво влегле крадците од САД – за 5 минути успеале да украдат само 14 компјутери.
Италијанските крадци украле 10 компјутери за 5 минути.
Кога влегле Циганите од Македонија, на четвртата минута се слушнал глас:
- Бате, да ги украдеме ли и тапетите?

Вицотека

 • Лежи пијаница на пат, му приоѓа полицаец и го прашува:
  - Што лежиш бе доле?
  - Еве изгубив нешто.
  - Е што де?
  -...

 • Медведев му се јавува на Путин:
  - Владимире, овие временските зони многу се заебени, дај да ги смениме.
  - Зошто бе Медведев?...

 • Се шетаат Адам и Ева низ градината и разговараат:
  - Ева ме сакаш ли? - прашува Адам.
  - Те сакам, кого нема друг!

 • Девојката:
  - Каде е мојот роденденски подарок?
  Дечкото:
  - Го гледаш црвеното ферари пред зградата?
  Девојката:...