Слнце

Каква е разлика измеѓу свекрву и слнце?
- Никаква, ни у едно ни у друго неможеш да гледаш повише од 2 минута!

Вицотека

 • Што 17 плавуши прават пред диско?
  Чекаат да дојде 18-та, бидејки е забранет влез под 18.

 • Циган и циганка на суд се разведуваат. Причина за разводот е тоа што циганот ја фатил жива циганката со друг. Зборел прво циганот, како он...

 • Проститутката е најдобар трговец:
  Секогаш има роба,
  ја продава робата,
  и пак останува со истата роба?

 • Во 3 часот наутро, некој ѕвони на врата кај Трпе и Трпана. Трпе станува и оди да отвори да види која будала ѕвони во ниедно време:
  - Еј...