Рулет

Блажо и Ристо отишле во казино да си ја пробаат среќата,и седнале на рулетот.
Блажо:
- Kолку пати во неделата имаш секс?
Ристо:
- 5 пати, зошто?
Блажо:
- Tи значи имаш 5 пати секс неделно а јас имам 8 пати. Значи 5 плус 8 е 13. На бројот 13 ќе ги ставиме сите пари.
Ги ставиле парите но за жал рулетот застанал на бројот 2. После една минута:
- Ете гледаш Ристо, да ја говоревме вистината сега ќе бевме богати!!!

Повеќе од ВицотекаТрпе му вели на својот колега од работа: - Одвај чекам да појдам дома и да ги соблечам гаќичките на жена ми. А колегата... + повеќе

Оди пензионер во продавница да купи батаци и продавачот му вика: - Сакаш француски или словенски? А пензионеров му... + повеќе

Трпе ја прашува Трпана: - Ти си одела со некого пред мене? - Не бе Трпе, сите имаа коли!

Кога сиромаштијата чука на врата, љубовта скока низ прозорец.