Грешев со комшиката

Влегува дечко во црква да се исповеда:
-Грешев оче, многу грешев со комшиката во плевната.
-А колку пати?
-Пааа... Попе јас дојдов да се исповедам, не да се фалам.

Вицотека: 

Вицотека

 • Директорот ѕвони кај секретарката:
  - Трпано, некој идиот да не се има јавено сабајлево?
  - Не директоре, вие сте првиот.

 • Зошто полицаец не си мие заби?
  - Затоа што не му го собира сапунот во уста.

 • Мајката ја советува ќерката:
  - Ќерко немој да дозволиш уште првата вечер да ти се качи, зошто мама ќе плаче!!!
  Кога се вратила...

 • Oј Вљора!
  Ти си моја љубаф фтора.
  На тебе мисљим у Арачиново
  со трактор нивата кога го орам.
  За тебе и брача со каљаш...