Том и Џери

Доаѓа Ставре во Њујорк и изнајмува стан. Во него полно глувци. Сака да пријави кај газдата, ама не знае англиски.
Го вика, овој го прашува:
- What's the problem?
Ставре:
- Мммм, Tom and Jerry, you know...
Газдата:
- Yes, I know.
Ставре:
- Е, па Jerry, Jerry!

Вицотека

 • Игра Трпе покер со другарите и едно време:
  Трпано вари кафе, пак те ќарив!!!
 • Мамооо у школу сви ми викав дека сам изгубен случај!
  - Дете ти живиш у стан изнад нас!

 • Разговараат двајца Македонци во Австралија:
  - Честито син, да е жив и здрав!
  - Фала, и ти да си дочекаш!
  - Како го крстивте...

 • Проваѓа цајкан у цивилку и гледа овчара куде ги пасе овце и му вика:
  Може ли ако погоду што си да ми дадеш 1 овцу?.. и овчар се сложија...