Близнаци

Трпана се породила со двојка и лежи на породилно. Доаѓа Трпе, ги гледа децата, па оди да ја провери Трпана.
Таа го прашува:
- Е, Трпе, ги виде бебињата?
- Кажи колку се убави!
Трпе:
- Убави се како не. Избра ли кое ќе го земеме?

Вицотека

 • Итар Пејо сонувал многу пари и бројот 6.
  Сабајлето станал во 6 часот и 6 минути, повикал такси со регистрација 666 му платил 66 денари...

 • Перо му праќа писмо на синот во кое се наоѓала банкнота од 500ден.
  Во писмото покрај банкнотата имало и лист на кој што пишувало:...

 • Го прашува жената мажот:
  - Драги знаеш дека утре ми е роденден?
  - Да драга знам.
  - Па, ке добијам ли нешто?
  - Секако...

 • Мамооо у школу сви ми викав дека сам изгубен случај!
  - Дете ти живиш у стан изнад нас!