Жими мајка

Трпе и вели на учителката:
- Учителке, јас кога се колнам во мама секогаш лажам, а кога се колнам во тато, тогаш ја кажувам вистината, жими мајка!

Вицотека

 • • Sine, odakle ti taj prsten? - pita majka.
  • Našao sam ga na ulici!
  • Pa zašto ga nisi odneo policiji?
  • Pa, nisam smatrao...

 • Фатил некој папучар златна рипка и оваа му понудила три желби ако ја пушти. Овој почнал:
  Сакам жена ми да не ме вара повеќе!
  Не,...

 • Се возел попот со кола и наишол на мртво магаре, земал телефонот и се јавил во полиција:
  Добар ден овде поп Трајан, сакам да ве...

 • Трале раскажува на другарите.
  - Вчера се запивме со Трпе во кафана. Заврна дожд и Трпе ме викна кај него да преспијам, арно ама имаа...